Til åpningssiden: https://www.eriknord.no

 

 

Idrettslaget Brosteinskameratene

 

Mer informasjon på kommende www.brosteinposten.no

 

Idrettslaget Brosteinskameratene ble stiftet 16. juni 1980.  Initiativtakere var en gjeng som i noen år hadde løpt Holmenkollstafetten for Oslostudentenes idrettslag og ikke lenger kunne regne med å fortsette med det. Deltakelse i stafetten var på den tida forbeholdt klubber som var medlem i Friidrettsforbundet. Brosteinskameratene fødtes av dette kravet.

 

De første tredve årene av klubbens liv er beskrevet i jubileumsskriftet ‘Svettitretti’ (juni 2010). På det meste var vi 80 medlemmer, med ukentlig innetrening på Berg skole om vinteren i tillegg til løping i sommerhalvåret.

I dag er vi 24 gubber, mange still going strong, noen going weak. Under pandemien var vi i to år eneste klubb som løp Holmenkollstafetten. I vårt eget årlige ‘Emil Zatopeks og Wilma Rudolphs Minneløp’, som går på Bislett over tre dager i siste uke i august, konkurrerer vi om lavest mulig sum av plassiffer på 100, 200, 400, 800, 1500, 5000 og 10000 meter. I 2010 ble 200 meter flyttet som ‘Bassen Bunæs’ æresløp’ til et eget klubbmesterskap i oktober, der også hopp- og kastøvelser inngår. Det er videre løp på Bygdøy hver nyttårsaften med pølser og avsynging av ‘Millom bakkar og berg’ ut mot fjorden, samt runde fødselsdagers løp hver høst til Fagervann.

 

Brosteinskameratene har lagt vekt på fest og banketter og på å krydre disse med sanger om sine heroiske lidelser. Det foreligger en sangbok med et femtitalls sanger.

 

Erik Nord (leder)