Hjem

 

Spania og Portugal: Kart, stedsbeskrivelser og unik informasjon om de best beliggende rommene på det enkelte hotell

 

Gå direkte til spaniakart

Gå direkte til side om det sørøstlige Portugal

Gå til den flotte reisebloggen Det vonde liv, som gir detaljerte beskrivelser av mange steder og spennende mål (men uten hotellinformasjon).

 

Forhistorie

I 1999-2002 besøkte jeg ca 300 rimelige hoteller på ca 80 steder langs hele spanskekysten og i det sørøstlig Portugal og noterte i svært mange tilfeller nummeret på de best beliggende rommene (balkong/utsikt/lite støy).  Slik informasjon finner en vanligvis ikke i reisehåndbøker.

Mye kan være endret siden da. Priser er i snitt anslagsvis to til tredoblet. Noen hoteller kan være borte.

Man kan likevel ha glede av informasjonen nedenfor. Det er trolig fortsatt gyldighet i de fleste tipsene om beste rom, og det samme gjelder stedsbeskrivelser og en lang rekke tips om fotturer. Stikkprøver på nettet i mars 2024 viser at de aller fleste hotellene fortsatt er der. Men det er lurt å sjekke selv på nettet om hoteller man synes ser passende ut, fortsatt er i drift.

Oppdatering er i mars 2024 så vidt påbegynt. På kartet nedenfor er lenker blå eller grønne. I teksten er opplysningene fra 1999-2002 med mindre annet er opplyst. Priser i lavsesong er ofte ca 2/3 av priser i høysesong.

Tilbud om personlig konsulentbistand gjelder ikke lenger.

Min spanske reise startet med barneår i Sør-Amerika. Hele reisen, inklusive hele den spanske hotellrunden på kartet nedenfor, er presentert samlet her. Der er også steder i det sørøstlige Portugal inkludert.

 

Gå direkte til kart